Ayurveda

Wat betekent Ayurveda? In het algemeen wordt het vertaald als kennis van het leven, maar dat dekt niet volledig de lading. Het eerste gedeelte van het woord Ayur, betekent leven, maar dan ook in de breedste zin. Dat is de fysieke lichaam, zintuigen, organen, prana en de geest, maar ook onze ziel (atma), wat ook de basis is van de jiva (onze gereïncarneerde ziel). Dit is ook yoga, je bent één met (de vijf elementen van) de natuur.

Veda is een speciale cognitieve kennis geboren meditatie en samadhi. Het is dus geen gewone wetenschap. Ayurveda is een Vedische wetenschap, een yogi wetenschap. Het is een innerlijke uitlijning van je Zelf en complete harmonie van lichaam en geest.

Ayurvedische healing is dus niet een behandeling voor ziektes, maar om alles in harmonie te brengen en wie we zijn. Dat begint dus op een juiste manier te leven, juiste dieet, aanpassingen aan de seizoenen en aan je leeftijd, zodat je leeft in harmonie met de natuur en de bewustzijn. Het is healing van je innerlijke Zelf. Wij zijn de universele Prana en universele bewustzijn. Wij hebben een zelfgenezend vermogen. Healing kun je in jezelf vinden. Externe hulpmiddelen en therapieën zijn behulpzaam, maar het zijn geen vervanging voor onze gedragingen en veranderingen. Ayurvedische healing is yogi healing, vedische healing, prana healing, spirituele healing en natuurlijke healing. Eigenlijk alles in 1. Het is een natuurlijke healing, omdat er gebruik wordt gemaakt van het Universum, planeten en sterren, atmosfeer, tot de aarde naar het water en de bergen, bloemen en kruiden.

Ik hoop dat je Ayurvedische healing gebruikt in je spirituele pad, yoga practice of dat je één wil zijn met de natuur of welk ander pad dat je loopt.

Ayurveda is een meer dan 5000 jaar oude Rishi traditie. Dat betekent dat deze wetenschap door de jaren heen mondeling is doorgegeven van leraar naar student. Eer deze traditie door het toe te passen in je leven. Het zal je verbinden met je ware identiteit en de kosmische intelligentie. Uiteindelijk zal het harmonie brengen voor de hele wereld.

Wil je hulp bij het integreren van de Ayurvedische Healing in je leven? Dan kun je terecht bij het Ayurvedisch Centrum Eindhoven “Bela”.

www.ayurvedischcentrumeindhoven.nl